Semmi faxni. Zöldbab és főzelék. Híresen nem tudok főzeléket készíteni, vagy leves lesz belőle, vagy megáll benne a kanál... Ez a főzi most kivételesen tökéletesre sikeredett, ezért gyorsan leírom, hátha legközelebb is sikerül. :)
Hozzávalók:
- 1 kg sárga hüvelyű bab (mirelit),
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- kb. 3-4 ek zabpehelyliszt
- kb. 3-4 ek (jó púposan) tejföl
- pici olaj
Elkészítés:
Az olajon picit megfuttatom a fokhagymát, de nem pirítom meg (akkor keserű lesz). Ráöntöm a zöldbabot, picit (tényleg csak 1-2 percig) békénhagyom, aztán felöntöm hideg vízzel. Ettől az olaj nyomban kicsapódok, és undin néz ki, de ez majd elmúlik. Ha felforr, lejjebb veszem alatta a hőt, és így főzöm 20 percig(???). Félidőben összekeverem a tejfölt és a zabpehelylisztet. Amikor puha a bab, behabarom, és utána még picit forralom. Elvileg kész. (Másnapra picit jobban összeáll, egészen főzelék állaga van, az íze pedig nagyon finom. Bár ez biztos függ a felhasznált mirelit babtól is. Nekem legjobban a FeVita vált be!)
100 g zöldbabfőzelék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése