Mai napon a második alkotásom ezek a szezámos holdacsák. Az eredeti recept az Olcsó és gyors ételek receptjei oldalról származik (http://olcso-receptek.hu/nagy_receptjei/sajtos-perec/), viszont nekem nem volt pereckiszúróm, a hömbörgetéshez meg sem kedvem, sem időm nem volt, így lettek a holdacskák.
Igazából nekem a juhtúrós pogim sokkal jobban ízlik, mint ezek a holdacskák, cserében irtó gyorsan össze lehet dobni a tésztát, és a sütés is csupán 15 perc. Így pihentetéssel, gyúrással, sütéssel együtt is max. 1 óra alatt megvan a finom sörkorcsolya.
- 30 dkg liszt,
- 13 dkg reszelt sajt,
- 15 dkg margarin,
- 1 tojássárgája,
- 85 g 20%-os tejföl,
- 1,5 tk só,
- 1 kk szódabikarbóna.
Tetejére:
- 1 tojás fehérje,
- szezámmag (de lehetne sajt, mák, vagy köménymag is).
És így készül:
- A sót elkeverem a liszttel és a szódabikarbónával, majd a margarint is hozzámorzsolom.
- Hozzáadom a többi hozzávalót a lisztes keverékhez és tésztát gyúrok belőle.
- Fél órára beteszem a hűtőbe, 3mm-re (nekem kicsit vastagabb lett) kinyújtom és kiszúróval kiszaggatom. (A formát minden kiszúrás előtt lisztbe mártjuk.)
- A pereceket sütőpapírral (szilikonos sütőlappal) bélelt tepsire helyezem, megkenem a tojással és megszórom a szezámmaggal.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése